Borş de legume

1. Se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi apoi se pun să fiarbă în 5 l de apă, cu un praf de sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. 2. Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi apoi se pasează. Mazărea […]

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

1. Pentru început, se pregăteşte sparanghelul, se spală în câteva ape, se leagă în mănunchiuri şi se pune să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită să se scurgă. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă […]

Ciorbă rădăuţeană

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic. 2. Între timp, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui. 3. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu […]

Borş ţărănesc cu praz

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Prazul se taie rondele, ceapa se toacă fâşii foarte subţiri, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei. 2. Se toarnă într-o oală 4 l de apă şi se pun prazul, ceapa şi ardeii la fiert. Între timp, se curăţă dovleceii, cartofii, ţelina şi […]

Borş de fasole

1. Se alege fasolea şi se pune de seara până dimineaţa să se înmoaie în 1-2 l de apă caldă. Dimineaţa, se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape pentru a se elimina toxinele. 2. După ce s-a fiert fasolea, se pune în sită să se scurgă şi se acoperă cu […]

Ciorbă de roşii şi conopidă

1. Se spală legumele şi se taie după preferinţă, mai puţin conopida. Se pun să se călească într-o oală cu ulei, câteva minute, până se înmoaie. 2. Se adaugă 4 l de apă şi se pun legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic. 3. Conopida se curăţă bucheţele şi se opăreşte înainte în apă cu […]

Supă cremă de roşii

1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Roşiile se curăţă de codiţe, se spală şi se opăresc câteva minute. Se decojesc, se taie mărunt şi apoi se zdrobesc cu blenderul. 3. Piureul de roşii se trece prin […]

Ghiveci cu pulpă de porc

1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]

Pacheţele de pui cu spanac

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]

Muşchiuleţ de porc la tavă

1. Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se condimentează cu sare şi piper şi apoi se pune la rumenit într-o tigaie, cu ulei bine încins. 3. Se întoarce de pe o parte pe alta, până capătă o pojghiţă aurie, apoi se pune […]