Pranz
Supă cremă de ţelină
1. Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi […]
Somon cu legume fierte
1. Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă. 3. După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, […]
Fasole boabe cu ceapă călită
1. Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine. 2. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine […]
Mini pizza cu mozzarella, măsline şi şuncă
1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se adaugă oul, un praf de sare, drojdia amestecată cu laptele călduţ şi uleiul şi se frământă câteva minute. 2. Aluatul se lasă să crească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un prosop curat de pânză. 3. Între timp, se pregătesc ingredientele, […]
Dovlecei umpluţi
1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]
Varză cu afumătură la cuptor
1. Se scoate varza din borcan sau butoi, se lasă câteva ore să stea în apă rece la desărat, apoi se scurge bine în sită şi se taie mărunt. 2. Separat, se taie pieptul de porc afumat, se pune în tigaie şi se rumeneşte. Bucăţile de carne se pun în cratiţa cu varză şi se […]
Rulouri de carne cu varză
1. Carnea tocată împreună cu ceapa tăiată solzişori se pun la călit în ulei. Se adaugă sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă să scadă la foc mic. 2. După ce s-a călit, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se spală mărarul şi pătrunjelul, se toacă mărunt şi se adaugă peste […]
Varză călită la capac
1. Se lasă varza câteva ore în apă rece ca să se desăreze, apoi se stoarce bine şi se taie foarte fin. Se stropeşte cu uleiul de măsline, se amestecă cu piperul boabe şi măcinat, se pune foaia de dafin şi se acoperă cu un capac. 2. Separat, se condimentează muşchiul file şi se bagă […]
Muşchiuleţ aromat
1. Se pun într-un bol plantele aromate, sarea, piperul boabe şi măcinat, mierea, usturoiul pisat, vinul şi uleiul şi se amestecă puţin. 2. Sosul se bagă la rece iar, între timp, se pregăteşte carnea de porc. Muşchiul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă, se şterge cu un prosop absorbant […]
Penne cu sos de ciuperci
1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare până se înmoaie, apoi se trec prin câteva jeturi de apă ca să nu se lipească între ele. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se taie felii foarte subţiri. Ciupercile tăiate se pun să se călească timp de 5-10 minute […]