Ciorba de sfecla

Daca te-ai saturat de ciorbele comune, incearca si o ciorba de sfecla. Se prepara cu carne de vita si legume, deci nu are cum sa fie altfel decat sanatoasa.

Amestec cu praz gratinat

Iti place prazul, dar nu stii cum sa il folosesti in mancaruri? Iata o idee de reteta pe care o poti pune in aplicare cand vrei sa gatesti o masa pentru intreaga familie: amestec cu praz gratinat.

Paste sanatoase cu sos alb

Le faci in maxim 30 de minute si le savurezi cu intreaga familie. Iata o alternativa de paste cu sos alb, gatite in mod sanatos, bogate in proteine si nutrienti. Daca vrei sa fie si mai sanatoase, omite sunca dintre ingrediente.

Cascaval pane

Este excelent servit alaturi de o salata verde sau o garnitura de legume. Prepara cascaval pane la fel de bun pe cat il poti manca si in restaurante.

Stroganoff de vita a la Jamie Oliver

Cand vrei sa mananci sanatos dar consistent si foarte gustos in acelasi timp, gateste un Stroganoff de vita, dupa reteta celebrului Jamie Oliver. Combinatia este una irezistibila, mai ales servita pe pat de orez.

Bors de loboda

Se face rapid, e revigoranta si plina de vitamine. Primavara e anotimpul perfect pentru ciorba de loboda!

Gulas de vita

Gulasul este o mancare traditional ungureasca, dar se serveste cu frecventa si in Ardeal. Preparatul poate fi gatit si cu carne de porc, insa reteta originala presupune carne de vita. Serveste gulasul cu smantana si cartofi la cuptor sau mamaliguta.

Friptura de pui cu dovleac

O combinatie sanatoasa, mai ales pentru stomac, cu putine ingrediente. Puiul cu dovleac e simplu de facut si e o reteta numai buna pentru pranz.

Sandvis vietnamez

Daca ai pofta sa mananci o specialitate vietnameza, incearca aceasta reteta de sandvis banh mi. Ingredientele sunt putin mai exotice, insa preparatul este versatil si iti permite, de exemplu, sa folosesti ridichi normale.    

Pui crocant in sos de portocale

Il pregatesti in maxim 30 de minute si este perfect pentru o cina rapida. Serveste puiul crocant in sos de portocale cu orez gatit la aburi sau cu sos de usturoi pregatit in casa.