Pranz
Pui grecesc marinat
Să încercăm o marinată super delicioasă, ieftină și cu o aromă fresh. Perfectă pentru zilele de dinainte de salariu sau în care nu ai timp prea mult pentru gătit. Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe […]
Cartofi crocanți la cuptor
O nouă idee bună pentru amatorii de cartofi la cuptor. Pentru că sunt feliați subțire, aceștia ies crocanți și foarte gustoși. Iar rețeta e simplă, cu puține ingrediente ieftine. 1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. 2. Se combină uleiul de măsline și untul topit într-un bol mic și se unge tava pentru cuptor […]
Sandwich la caserola
Dacă te grăbești și vrei un fel de mâncare rapid, dar ai mânca ceva mai bun decât un simplu sandwich, îți recomandăm această rețetă delicioasă de sandwich la caserolă. Cu sigurnață va fi pe placul tuturor. 1. Se împarte în două pachetul de foi de plăcintă. O parte se întinde pe fundul unei tăvi de cuptor […]
Porumb în stil mexican
Vă place porumbul fiert și lăptos sau copt și afumat? Și mie! Știați că îl puteți mânca și altfel, decât simplu, cu sare presărată deasupra? Dacă nu, vă spunem noi că da! Facem împreună porumb în stil mexican. Pentru început, puteți alege dacă veți folosi porumb fiert sau copt. Sau, de ce nu, și fiert […]
Cașcaval pane
Un fel de mâncare extrem de îndrăgit, o rețetă foarte simplă. Cu toate acestea, mulți evită să o facă în propria bucătărie de teamă să nu le iasă ca la restaurant. Haideți să o facem împreună! Pregătiți 2 boluri și 2 farfurii plate. Tăiați cașcavalul în felii de grosimea unui deget. Bateți bine ouăle cu sare […]
Balmoș ca în Bucovina
Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă vețti da seama clar de diferență! În primul rând […]
Alivenci moldovenești
O rețetă țărănească autentică, un aperitiv gustos și extrem de ușor de făcut. Li se mai spune și plăcinta ciobanului, deoarece conțin ingredientele de bază ale poporului nostru: mălaiul, brânza și smântâna. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare., amestecând din când în când să nu se lipească. Atunci când dă în […]
Ratatouille
Una dintre cele mai celebre rețete ale gastronomiei franțuzești, devenită și mai populară după ce a ieșit simpaticul film cu același nume. Să facem împreună un ratatouille, tocana de legume a Provence-ului! Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam […]
Papară de pâine
Uitasem cât de sățioasă, rapidă și gustoasă e această rețetă! Dacă aveți niște pâine întărită prin casă, aceasta este cea mai bună metodă de preparare a ei. Haideți să facem împreună o papară de pâine ca la mama acasă! Încingeți cuptorul. Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați […]
Penne cu pui Alfredo
Ideal pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie. În numai 30 de minute și doar cu 5 minute “furate” de timpul de preparare vă puteți așeza la masă, după o zi grea de muncă. Cel mai bun lucru la această rețetă? Aveți nevoie de un singur vas pentru a o prepara, nu […]