Pranz
Supă cremă cu ciuperci
1. Se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Se desfac codiţele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se pasează cu blenderul. Între timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi ardeii. Se taie cubuleţe, la fel […]
Supă “Bogăţia legumelor”
1. Se curăţă şi se spală legumele. Broccoli se desface în bucheţele mai mici, fasolea fideluţă se rupe, morcovii se taie rondele, ceapa se toacă mărunt, gulia se taie cubuleţe, varza se toacă fâşii mai mari şi se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, […]
Supă de pui
1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă într-o oală de 3-4 l, la foc mic. Când începe să fiarbă, se ia spuma cu atenţie şi apoi se acoperă cu un capac. 2. Între timp, se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în supă. Se potriveşte cu sare şi se pun […]
Ciorbă ţărănească
1. Se curăţă carnea de vită de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pune la fiert în apă. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se ia spuma, lucru foarte important la ciorbele cu carne. 2. După ce s-a spumuit şi zeama este limpede, se adaugă legumele curăţate şi spălate bine. Se […]
Ciorbă cu varză roşie
1. Ceapa, morcovii şi ardeii se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun legumele la călit, apoi se adaugă apă până la jumătate. 2. Între timp, se curăţă varza, se toacă şi se adaugă împreună cu celelalte legume. 3. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oală să fiarbă la […]
Cremă borş cu spanac
1. Se curăţă spanacul de codiţe şi se spală în câteva ape. Separat, se pune apă într-o oală cu ulei şi sare şi se lasă să clocotească. 2. Când a început apa să dea în clocot, se pune spanacul, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se lasă să fiarbă. 3. Între timp, se strecoară borşul […]
Ciorbă de roşii
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească. 2. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se aruncă, […]
Supă cremă cu verdeaţă
1. Se curăţă toate legumele şi zarzavaturile, se trec prin câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare şi puţin ulei de măsline, la foc potrivit şi acoperite cu un capac. 2. Separat, se spală şi se toacă mărarul. Se verifică dacă au fiert legumele şi apoi se scot într-o sită şi […]
Supă-cremă de porumb
1. Se curăţă şi se spală bine toate legumele şi zarzavaturile, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei, la foc potrivit. 2. Se spală porumbul şi se pune separat să fiarbă în apă cu sare. După ce a dat în câteva clocote, se scoate şi se lasă să […]
Supă cremă de gulii
1. Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei de măsline. 2. Separat, se bat ouăle într-un bol cu smântână, piper şi puţină sare, apoi se lasă câteva minute la rece. 3. După ce au fiert toate zarzavaturile, […]