Ciorbă de roşii cu ţelină

1. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi ceapa se curăţă, se taie bucăţi potrivite, se spală şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă şi puţină sare. 2. Oala se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot toate legumele. Ceapa se aruncă, iar morcovii şi păstârnacul se zdrobesc cu blenderul. 3. Sucul de […]

Ciorbă de legume cu suc de roşii şi paste

1. Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă într-o oală de 3 litri de apă cu sare şi 2 linguri de ulei. 2. Între timp, se pun şi pastele să fiarbă, conform instrucţiunilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se lasă câteva minute în […]

Supă-cremă de lobodă

1. Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip. 2. Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert. Trebuie să dea în câteva […]

Supă-cremă de fasole

1. Se pune fasolea într-un bol cu apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele şi, după ce s-au fiert boabele, se pun într-o sită şi se acoperă cu un capac. 2. Separat, se curăţă toate zarzavaturile şi legumele şi […]

Supă de ciuperci

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pun sa fiarbă în apă cu sare, împreună cu ceapa şi cartofii. 2. După ce s-au fiert, se scot cu spumiera, se pun într-un bol o parte din ciuperci, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu uleiul de măsline. 3. Ceapa […]

Supă-cremă de morcovi

1. Se curăţă morcovii, ţelina, ceapa şi dovlecelul şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi ulei. 2. Se verifică cu spumiera dacă s-au fiert. După ce sunt gata, se scot într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Ceapa se aruncă, iar celelalte se pasează cu blenderul într-un bol şi, […]

Supă-cremă cu inimioare

1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi, într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se verifică dacă s-au fiert morcovii şi ţelina, se scot din supă şi se taie în formă de inimioare. Când […]

Supă cremă de roşii

1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă, se spală, se pun în oală, se acoperă cu apă, se pune puţină sare şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu un capac. 2. După ce au fiert morcovii, se scot cu o spumieră într-un bol, se alege ceapa şi se aruncă, iar restul legumelor […]

Ciorbă cu ciolan afumat

1. Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de afumătură. 2. A doua zi puneţi-l să fiarbă într-o oală cu apă. Se ia spuma şi se pun zarzavaturile curăţate şi întregi ca la supă. Se acoperă şi se lasă să fiarbă încercându- se din când în […]

Supă cremă de dovleac

1. Se taie dovlecii pe mijloc şi se curăţă de miez şi seminţe. Miezul se taie bucăţi şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă şi sare. 2. Se curăţă şi celelalte rădăcinoase şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. 3. După ce s-au fiert, ceapa se aruncă, iar celelalte legume se scot […]