Supă de fasole cu spanac şi carne

1. Fasolea se lasă în apă rece de seara până dimineaţa, apoi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina, toate tăiate în sferturi ca pentru supă. Se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele. Se scot morcovii, ceapa şi păstârnacul. […]

Ciorbă de peşte

1. Peştele se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. În 2 l de apă se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat feliuţe şi supa de legume. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 – 20 minute, apoi se adaugă roşiile […]

Supă cremă de legume

1. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie în sferturi. Se pun la fiert în 1-1,5 l de apă cu sare. Se spumează şi se lasă până se înmoaie toate legumele. 2. Legumele fierte se trec printr-o sită deasă sau se mixează, apoi se subţiază cu puţină supă şi se pun din nou […]

Ciorbă rusească

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 minute. 2. Între timp, […]

Supă de roşii

1. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Se pun într-un litru de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă jumătate de oră. Se păstrează supa. 2. Separat, roşiile se spală, se taie jumătaţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un […]

Supă de roşii cu găluşte de brânză

1. Ceapa şi usturoiul fin tocate se pun într-o oală de 3-4 litri cu ulei. Se adaugă 3-4 linguri de apă şi se pune la foc mic să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie bine toată ceapa. Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi un litru de apă. Se amestecă şi se lasă […]

Supă de pui cu legume

1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2 litri de apă cu sare. După primul clocot, se spumează sau se schimbă apa şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc potrivit, 15-20 minute. 2. Între timp, toate legumele se curăţă şi se spală. Se […]

Supă de ţelină cu salată verde

1. Ceapa, morcovii şi ţelina se curăţă şi se spală. Ceapa şi morcovii se taie în sferturi, iar ţelina se taie cubuleţe. Se pun la foc în 1,5-2 litri de apă cu sare şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, aproximativ 30 minute. 2. Între timp, pieptul de pui se spală, se taie bucăţi […]

Supă de ciuperci (de post)

1. Ceapa, morcovii, păstârnacul, ţelina şi prazul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun la fiert în 2-2,5 litri de apă cu un praf de sare. 2. Separat, într-o tigaie cu ulei se călesc ciupercile tăiate felii. Se sting cu 2-3 linguri de supă de legume, se dau cu un praf de […]

Supă cremă de cartofi

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Într-o oală cu 2 litri de apă, se pun la fiert morcovii, ceapa, ţelina şi păstârnacul, toate tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, până se înmoaie toate legumele, apoi se strecoară supa şi se pune din nou la foc. 2. În supa de […]