Pranz
Borş de dovlecei
1. Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă morcovii, ţelina şi prazul, se taie rondele şi se pun la fiert în supă. 2. Se adaugă borşul, o lingură de ulei şi un praf de sare şi se […]
Supă cremă cu “urechiuşe”
1. Se curăţă dovleacul de coajă, se spală şi se stropeşte cu lapte dulce ca să se înmoaie. Se lasă câteva minute la frigider, acoperit cu o folie. 2. Între timp se curăţă morcovii, ţelina, ceapa roşie, ardeiul capia şi, împreună cu dovleacul, se pun să fiarbă cu apă şi cu sare, la foc potrivit. […]
Borş cu perişoare
Acest borş cu perişoare se face uşor şi este pe placul tuturor. Trebuie sa încerci reţeta! 1. Se spală rasolul şi se pune la fiert întreg, într-o oală de 5-6 litri, în apă rece cu puţină sare. Se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe acoperit. între timp, dacă se foloseşte zarzavat proaspăt, se […]
Supă cremă de dovleac
1. Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi se taie în cuburi. Cartofii şi morcovul se curăţă şi se taie în bucăţi. Ceapa şi prazul se taie felii subţiri şi se călesc, în puţin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii şi morcovul şi se toarnă […]
Supă de roşii cu brânză
1. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare. 2. Separat, într-o oală mai mare se pun roşiile, ceapa şi ardeii graşi, tăiate în sferturi, şi se completează cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă, […]
Mâncare de roşii cu bame şi ardei gras
1. Bamele se spală în apă rece, se taie la codiţe şi se pun la fiert în 1 l de apă cu 50 ml oţet şi o linguriţă rasă de sare. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se acoperă şi se mai lasă un sfert de oră. 2. Bamele se scurg şi se pun […]
Roşii umplute cu ciuperci
1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou. 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 […]
Ciorbă ţărănească
1. Carnea se spală, se curăţă de, pieliţe şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2,5 l de apă cu un praf de sare şi după primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se acoperă şi se fierbe la foc mic jumătate de oră. 2. Între timp, se curăţă şi se spală […]
Borş cu perişoare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. 2. Între timp, carnea […]
Gulaş picant
1. Se spală carnea, se taie bucăţi subţiri şi se pune într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se sting cu vin îndoit cu apă, adăugat treptat. Se fierbe înăbuşit 30-40 de minute, până când se […]