Pranz
Musaca de vinete şi conopidă
1. Se desface conopida bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare timp de 30 de minute, apoi bucheţelele se scurg şi se aşază pe un platou. 2. Vânăta se coace pe grătar sau pe tava de la aragaz, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător. 3. Se toacă […]
Turnuleţe din vinete cu roşii şi brânză
1. Se spală bine vinetele, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, timp de 30 de minute. Se dau apoi prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc uşor în ulei. Se lasă la scurs pe o […]
Mâncare de vinete cu roşii şi brânză
1. Se spală bine vinetele, se curăţă şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se aşază pe un tocător înclinat, să se scurgă. Se lasă aproximativ jumătate de oră, apoi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Roşiile se spală şi se taie şi ele rondele. 2. Legumele astfel […]
Supă italienească
1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]
Fasole cu carne de vită şi porumb
1. Fasolea se înmoaie de cu seara. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într- o oală acoperită şi se lasă pe foc până se înmoaie bine boabele de fasole. 2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă boia, foaia de dafin şi carnea de […]
Gulaş cu fasole şi ceapă
1. Fasolea se pune la înmuiat cu o zi înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într-o oală acoperită. Se schimbă apa după ce a dat în câteva clocote şi se pune din nou la fiert tot cu apă fierbinte. Se adaugă morcovul şi păstârnacul şi se lasă la foc mediu, […]
Ruladă de pui
1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]
Piept de pui umplut
1. Pieptul se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. Se pune într-o tigaie cu ulei încins şi se căleşte uşor. Se stinge apoi cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă ardeiul spălat, […]
Spanac cu pui
1. Se spală bine spanacul şi se lasă la scurs pe o strecurătoare. Se curăţă şi se spală ceapa şi ciupercile şi, după ce se lasă puţin la scurs, se toacă şi se taie felii. Se călesc apoi într-o tigaie încinsă cu unt, se sting cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă […]
Pui cu verdeaţă
1. Se spală puiul, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se spală bine verdeaţa şi se toacă. Din legătura de măghiran se păstrează întregi câteva fire, pentru ornat. Se amestecă verdeaţa cu usturoiul zdrobit, cu sarea şi cu piperul. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din nou. 2. Se desprinde pielea […]