Cepe umplute cu orez şi carne tocată în vin alb

1. Se curăţă cepele, se spală bine şi se pun într-o oală cu apă rece şi sare şi se lasă la fiert aproximativ 7 minute. Între timp, într-o cratiţă se pune vinul, se diluează cu jumătate de cană de apă şi se condimen­tează cu sare şi frunze de dafin. 2. Într-un vas se pune carnea […]

Vinete la cuptor cu sos tomat şi mozzarela

1. Vinetele se spală, se şterg de apă şi apoi se taie în felii subţiri. Se pun în apă cu sare şi se lasă aproximativ 15 minute. 2. După ce s-au scurs de apă, se dau mai întâi prin făină, apoi prin albuşul de ou şi la sfârşit prin pesmet. 3. Într-o tigaie se încinge […]

Budincă cu varză

1. Se spală varza, se curăţă de foile tari de deasupra şi se toacă fin. Se pune într-un bol şi se amestecă cu sare, după gust. 2. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se lasă câteva minute în apă rece şi apoi […]

Somon la grătar cu orez

1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald. 2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se […]

Cartofi copţi

1. Se spală cartofii bine cu un burete special, se clătesc şi se pun să fiarbă în apă cu sare. 2. După ce au fiert, se unge o tavă cu margarină, se aşază cartofii în ea şi se coc la o temperatură de 220°C. 3. Cu 15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se […]

Ciupercuţe cu sos alb

1. Se curăţă ciupercile, se scot codiţele şi se spală. 2. Codiţele se toacă mărunt cu ceapa şi verdeaţa şi se călesc în untul topit. După ce s-au călit, se adaugă carnea de curcan şi se amestecă să nu se lipească. Se adaugă apa, se lasă să fiarbă până scade şi se condimentează cu sare […]

Mâncare de vinete

1. Se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două-trei ore, într-o sită, la scurs. 2. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline pus la încins în prealabil, până ce devine transparentă. 3. Între timp, se scurg vinetele de sucul […]

Chiftele la grătar cu legume coapte

1. Se curăţă şi se spală ceapa, usturoiul şi mărarul. Se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea de vită şi cu porumbul scurs în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, se frământă bine câteva minute, apoi se lasă la rece. 2. Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie felii şi […]

Sufleu de șalău

Peștele se spală, se scurge de apă. Creveţii se spală şi ei şi se pun la fiert, în apă cu sare, alături de peşte. După ce s-au fiert, se scot într-o sită şi se asezonează cu un praf de sare. Într-un vas, se amestecă bine făina cu laptele, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, […]

Musaca de cartofi cu ficăței

Ficățeii se spală, se curăță și se pun la scurs. Cartofii se curăță, se taie în cuburi mari și se pun la fiert, în apă cu sare. Verdețurile se curăță, se spală și se toacă mărunt. După ce s-au scurs, ficățeii se taie bucăţi potrivite. Se adaugă verdeața, un pic de cimbru, un praf de […]