Cartofi fondanți

Cartofii fondanți fac parte din meniul marilor restaurante de lux, dar sunt foarte ușor de făcut. Și foarte buni. La exterior sunt bine rumeniți și crocanți, iar la interior sunt moi și fragezi. 1. Cartofii se curăță și se taie pe jumătate. 2. Se încinge untul în tigaie. Atunci când a început să facă spumă […]

Cartofi Byron

Învață să prepari niște cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei. Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor. Dă […]

Supa săracului

Supa săracului este delicioasă, săracă în calorii și foarte ieftină.  În plus, se face rapid și este bogată în nutrienți. Vezi de ce ai nevoie, pentru a o prepara. Pune carnea la fiert, iar când dă în clocot, pune și legumele. Lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră, la foc mic. Adaugă sare și […]

Cartofii copți ai lui Jamie

Vezi câteva variante de rețete ale lui Jamie Oliver pentur cartofi copți perfecți, crocanți sau moi, dar întotdeauna delicioși. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi, sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapid e amidonul în exces. Pune-i într-o oală […]

Macaroane cu brânză

Învață să faci această rețetă clasică de macaroane cu brânză la cuptor, care poate fi preparată atât în variantă dulce, cu stafide, cât și sărată, cu mărar. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se pune apă la fiert într-o oală mare cu un praf de sare. Se fierb macaroanele […]

Usturoi copt

Dacă aveai impresia că usturoiul este prea iute pentru tine, sau dacă aroma puternică nu te atrage și vrei să poți săruta pe cineva măcar a doua zi după o masă cu usturoi, încearcă varianta coaptă. Mod de preparare: Usturoiul copt are o altă compoziție chimică decât cel crud și nu numai aroma este mai […]

Shakshuka

Învaţă cum să prepari această mâncare săţioasă şi delicioasă cu ouă proaspete în timp record. Shakshuka este un fel de mâncare din Africa de Nord şi înseamnă „amestec” în limba arabă. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu. Se adaugă ceapa şi ardeii graşi şi se călesc circa 20 de […]

Pâine de casă cu usturoi şi brânză

Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată. Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă […]

Pui cu glazură de muştar şi miere

Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Amestecă într-un castron mic sosul de soia, […]

Carne de vită bolognese coaptă în dovleac

Carnea de vita în dovleac este delicioasă! Învaţă cum să prepari această reţetă inedită şi interesantă, care arată spectaculos, are un gust deosebit şi cu care vei impresiona pe toată lumea. Are câte puţin din sarmalele româneşti şi pastele bolognese italieneşti, totul într-o aromă de dovleac tomantic. Toacă ceapa şi căleşte-o în 2 linguri de […]