Pranz
Specialitate de pui cu ardei
Se curăţă ţelina, se spală, se taie felii potrivite şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate din apă, se pune în sită şi se lasă să se scurgă. Se stropeşte cu zeama de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea. Separat, se spală pieptul […]
Rulouri cu bacon la grătar
Se taie pieptul de pui în felii subţiri. Feliile se ung şi se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se rulează. Se presară cimbru uscat pe deasupra şi se pun la rece, acoperite cu o folie de plastic. Separat, se spală vinetele, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se […]
Supă-cremă de roşii
Ardeii, ceapa, usturoiul, ţelina şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, piper şi ulei de măsline. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Pasta de roşii se trece prin sită, ca să se elimine seminţele, apoi se pune într-un vas, la foc mijlociu, […]
Ficat de porc în sos de roşii
Se spală bine ficatul, se taie felii potrivite şi se lasă 2-3 ore în lapte călduţ, ca să-şi elimine toxinele. Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun bucăţile de ficat să se prăjească la foc potrivit. Se întorc de pe o parte pe cealaltă la intervale mici de timp, ca să se rumenească […]
Conopidă în pâine
Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scoate în sită, la scurs. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în […]
Ciorbă dreasă cu smântână
Se curăţă morcovii, ardeii şi ceapa şi se spală. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se taie cubuleţe, apoi se călesc 2-3 minute în puţin ulei. Separat, se spală şi se curăţă ţelina şi cartofii. Se pun apoi toate legumele în oala de ciorbă şi se lasă să fiarbă, […]
Paste gratinate
Aceste paste gratinate se fac repede și sunt foarte gustoase. Pentru început, se pun pastele să fiarbă, în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă în sită. Se topeşte untul şi se […]
Salată cu pui şi rucola
Se curăţă şi se spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa, ardeiul şi dovleacul deja copt şi se taie cubuleţe ca pentru salată. Se rup frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume. Separat, se spală pieptul în câteva ape şi se […]
Copane de pui în sos de caise
Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor. Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se […]
Supă leşească de urzici
Se curăţă, se spală şi se opăresc bine urzicile. Într-o oală, se pune apa la fiert. Când dă în clocot, se adaugă urzicile și orezul bine spălat şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Când sunt fierte urzicile, se adaugă sarea și oțetul și se macină niște piper pe deasupra. Separat, se bat […]