Pranz
Carne de vită bolognese coaptă în dovleac
Carnea de vita în dovleac este delicioasă! Învaţă cum să prepari această reţetă inedită şi interesantă, care arată spectaculos, are un gust deosebit şi cu care vei impresiona pe toată lumea. Are câte puţin din sarmalele româneşti şi pastele bolognese italieneşti, totul într-o aromă de dovleac tomantic. Toacă ceapa şi căleşte-o în 2 linguri de […]
Cartofi copți cu bacon
Acești cartofi copți cu bacon se fac în numai 1 oră și sunt absolut delicioși. O cină perfectă pentru toată familia, după o rețetă rapidă. 1. Se taie cartofii în felii cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Apoi se pun în tavă, pe hârtie de copt și printre […]
Rețeta de musca a lui Teo Trandafir
Această musaca este una din rețetele de suflet ale lui Teo Trandafir, după cum a declarat vedeta pentru ”Libertatea pentru femei”. Să vedem rețeta! 1. Fac din cartofi un piure mai dens. 2. Separat, fierb carnea tocată mărunt cu sosul de roşii (făcut în blender din două roşii) până scade bine, împreună cu legumele care vă […]
Frigărui din cartofi
Frigărui din cartofi simple și rapide, gata în numai 30 de minute, din puține ingrediente. Iată rețeta. 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în apă clocotită cu sare numai pentru 10 minute. 2. Între timp, beţele de frigărui, dacă sunt din lemn, se pun la înmuiat în apă caldă. Baconul se taie felii. 3. Se înşiră […]
Ardei pane
Ardei pane gata în numai 15 minute, după o rețetă foarte simplă. Cina ideală pentru toată familia. 1. Ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri se fierb 2 minute în apă clocotită cu sare şi apoi se lasă la scurs. 2. Baconul se prăjeşte şi se taie cât mai mic, apoi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză. […]
Fasole în bol de pâine
Fasolea în bol de pâine este una din mâncărurile tradiționale pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le facă. Rețeta e simplă și rapidă. 1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, după care se căleşte într-o oală. 2. Se curăţă şi morcovul şi gogoşarul, se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să se […]
Iskender kebab
Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie. Mod de preparare: Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o […]
Pui pe sticlă după rețeta lui Jamie Oliver
Rețeta de pui pe sticlă propusă de Jamie Oliver este ideală pentru mesele în familie. Se face foarte ușor și iese un pui delicios, bine condimentat și ușor dulceag. 1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei. 2. Condimentele se pun într-un mojar cu […]
Altfel de varză la cuptor
O varză la cuptor cum nu ai mai mâncat până acum, după o rețetă foarte simplă. 1. Varza se curăţă, se taie în patru şi se fierbe în apă clocotită timp de 10 minute. 2. Ceapa se taie mărunt şi se pune în vasul de cuptor împreună cu roşiile tocate. 3. Se aşază varza, se presară cu […]
Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci
Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi […]