Pranz
Ciorbă de potroace
Cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine. 1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, legumele se curăţă şi se […]
Mămăligă cu ciuperci
Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta! 1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să […]
Friptură de porc cu bere
Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă! 1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 […]
Plăcintă cu mămăligă
Ştiai că poţi folosi mălaiul pentru o plăcintă cu mămăligă delicioasă? Uite cum se prepară un fel de mâncare săţios şi gustos, numai bun în această toamnă. Mod de preparare: Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul. Între timp, se pune la […]
Lasagna vegană
Învaţă să prepari o lasagna vegană, din legume delicioase şi seminţe sănătoase. Este ideală vara, când căldura ne opreşte să facem preparate la cuptor. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi sotează ceapa şi usturoiul timp de 5 minute. Adaugă spanacul şi mai fierbe 3 […]
Rulouri sushi cu bacon şi avocado
Sushi nu trebuie să conţină peşte crud. Există reţete inedite de sushi cu carne de porc şi legume gustoase. Vezi cum se prepară sushi cu bacon şi avocado, pentru carnivori. Mod de preparare: Se prepară orezul pentru sushi cunform instrucţiunilor. Se lasă deoparte. Se taie pieptul de pui fâşii lungi şi se pune pe grătarul […]
Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver
Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]
Turtiţe cu conopidă
Învaţă să prepari nişte turtiţe cu conopidă delicioase, care te vor delecta şi reci şi calde, în weekend, la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Se rupe conopida bucheţele mici şis e fierbe la maşina cu abur sau pe foc mediu, cu puţină sare de mare. Se pasează ca un piure de cartofi. Se […]
Salată cu pepene roşu şi pui
Învaţă să prepari o salată de vară delicioasă, cu pepene roşu şi piept de pui fraged, care te va răcori şi care nu îngraşă. Mod de preparare: Toarnă oţetul balsamic într-o tigaie adâncă şi adu la fiert. Redu flacăra când clocoteşte şi mai fierbe la foc mic 15-20 minute, până se reduce şi devine un […]
Cum să faci quiche lorraine
Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]