Terină de pui şi roşii

O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]

Supă de roşii cu mozzarella

Combinaţia de supă de roşii şi mozzarella este delicioasă. Reţeta e foarte simplă, aşa că merită să încerci şi tu! 1. În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se călesc puţin roşiile tăiate în patru, ceapa tăiată rondele şi usturoiul strivit. 2. După ce s-au înmuiat puţin, în ulei, se toarnă apă, sarea […]

Supă cremă de ciuperci cu smântână

O supă cremă de ciuperci cu smântână este cina ideală, inclusiv pentru diete. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Se spală rapid ciupercile, se taie lamele fine şi se stropesc cu suc de lămâie care împiedică oxidarea. 2. În oală, se topeşte untul şi se pun ciupercile şi usturoiul tăiat felioare. Se lasă pe […]

Ciorba ruseasca

O ciorbita acrisoara, cu un gust uimitor de bogat, desi nu contine carne. Uite cum sa prepari si tu ciorba ruseasca: 1. Gulia se curăţă, se taie cuburi şi se pune la fiert împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se lasă 20 de minute. 2. Între timp, se fierb cerealele separat şi apoi se lasă la scurs. 3. Se […]

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana seamana cu cea de burta, insa este mult mai usoara. Totusi, ramane la fel de gustoasa! 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, […]

Supa de pui

Supa de pui este un remediu pentru raceli si un fel delicios de mancare,  iubită de copii şi delicioasă în zilele reci, de toamnă târzie. Vezi reţeta şi cât de simplu se prepară. 1. Pulpele se pun la fiert în apă cu sare şi se se spumează foarte bine de câte ori este cazul. 2. Între […]

Supă gulyaș

Supă gulyaș delicioasă. O reţetă ungurească pe care trebuie să o încerci măcar o dată! 1.   Într-o oală cu fund dublu sau un tuci se călesc ceapa, ardeiul şi roşia. 2.   După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă carnea tăiată în cuburi şi se rumeneşte şi aceasta. Apoi se presară boiaua. 3.   Se pune […]

Supă de curcan

O supă de curcan simplă şi gustoasă, cu multe legume. Vezi reţeta! 1.    Carnea se pune la fiert în apă rece şi se ia spuma. 2.    După ce spuma nu se mai formează, se şterge partea de sus a oalei cu apă rece şi se pun legumele tăiate și sarea. 3.    Se continuă fierberea şi, […]

Supă de broccoli

Supă de broccoli foarte sănătoasă, uşoară şi săţioasă după o reţetă simplă. 1.   În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se pun ceapa şi ţelina tăiate mărunt. Se lasă 5 minute până ce se înmoaie. 2.   Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, broccoli rupt în flori mai mici și supa de pui.  Se lasă […]

Supă de morcovi simplă

O supă de morcovi foarte simplă, gata în maxim 30 de minute. Vezi reţeta! 1.    Ceapa se taie mărunt, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari.  Rădăcina de păstârnac se poate toca mărunt sau se poate trece şi ea prin răzătoare. 2.    În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se pun […]