Pranz
Ciorbă rece cu ridichi
Învaţă să prepari o ciorbă rece de ridichi răcoritoare. Mod de preparare: 1. Ouale fierte se desfac, albusurile se toaca marunt iar galbenusurile se trec prin sita si apoi se freaca bine cu mustarul, smântâna si sarea. 2. Se amesteca bine si, când s-a obţinut o pasta groasa, se toarna încet berea trezita. 3. […]
Supă de gulii
Ai mâncat vreodată supă de gulii? Încearcă să o prepari după această reţetă simplă! 1. Se curaţa toate legumele si se taie cuburi cât mai mici. 2. Se pun legumele si supa de legume în oala si se lasa la fiert. 3. Din momentul în care conţinutul oalei da în clocot, se micsoreaza focul si […]
Ciorbă de coaste cu zer
Învaţă să prepari o ciorbă de coaste cu zer ca la mama acasă. Mod de preparare: 1. Coastele spalate se dau într-un clocot, apoi se scot si apa se arunca. 2. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul si se caleste morcovul trecut pe razatoarea mica. Este ceea ce va da culoare […]
Supă de lapte
Ai mâncat vreodată supă de lapte? E delicioasă! Încearcă şi tu această reţetă simplă! 1. Oala de fiert supa se trece sub un jet de apa rece si nu se usuca. Se toarna laptele si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. 2. Între timp, se prajesc feliile de pâine si apoi se freaca […]
Supă rece de iaurt
Învaţă să prepari o supă rece de iaurt delicioasă. Mod de preparare: 1. Se curaşa castravetele, se taie în doua pe lung, se scot seminşele si se taie cât mai marunt. Se presara cu sare si piper şi se lasa sa se scurga. 2. Nucile se taie mai mare, se calesc într-o tigaie […]
Borş de miel
Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]
Drob în prapure
Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]
Chec de carne cu morcovi
Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi? 1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare. 2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt […]
Drob simplu
O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]
Piept de pui marinat în pesto
Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut! 1. Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline. Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât […]