Pranz
Chiftele la cuptor
Prepară chiftelele la cuptor ca să le faci mai dietetice şi mai blânde cu stomacul tău. Iată reţeta! 1. Carnea macra se toaca de doua ori prin masina de tocat si apoi se framânta cu doua linguri de apa. 2. Se adauga oul si faina si se potriveste gustul de ceapa si usturoi care, sub […]
Legume la cuptor
Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1. Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2. Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]
Supă de morcovi
O supă delicioasă şi sănătoasă. Prepară şi tu supă de morcovi după această reţetă uşoară. 1. Într-o oala de fiert supa, se încinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt. 2. Dupa ce a devenit translucida, se adauga morcovii trecuţi prin razatoare sau taiaţi rondele subţiri. Se lasa si morcovii timp de 5 minute sa […]
Supă de praz
Uşoară, dietetică şi sănătoasă, supa de praz este o cină ideală! Vezi reţeta! 1. Se taie si se foloseste numai partea alba a prazului care, dupa curaţare, se trece sub un jet de apa. 2. Ceapa marunt tocata se caleste în ulei. Dupa ce a devenit translucida, se pune prazul rondele si se lasa pâna […]
Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi
Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu! Mod de preparare: 1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, […]
Ciorbă de fasole cu perişoare
Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă. Mod de preparare: 1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în […]
Supă spaniolă de roşii
Învaţă să faci o supă spaniolă de roşii ca la Barcelona! Mod de preparare: 1. Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare. 2. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. […]
Bors de ciuperci
Învaţă să prepari un borş de ciuperci delicios. Mod de preparare: 1. Toate legumele se curaţa şi se spala. Morcovul se trece prin razatoare, ţelina se taie cuburi mici, iar ceapa se taie marunt. În oala de fiert se pune uleiul sa se încinga si se pun legumele la calit. Se lasa 2-3 […]
Ciorbă deasă
O ciorbiţă aşa cum ne făceau bunicile pe vremuri – cu o grămadă de zarzavaturi şi numai bună de mâncat în post este ciorba deasă: 1. Într-o oala, se pune la fiert soia cu apa si se fierbe 30 de minute. Apoi, apa se arunca, se pune alta si se lasa la fiert. 2. Când […]
Borş cu ştevie
Ce-ai zice să nu mai faci obişnuita mâncare de ştevie şi în schimb, de post, să faci un borş gustos de ştevie? Uite cum să faci: 1. Morcovii se trec prin răzătoare sau se taie cuburi mici, ţelina se taie mărunt, la fel şi ceapa. Ardeiul se taie cubuleţe sau fâşii. 2. În oala de […]