Punch cu pepene şi mentă

Un punch cu pepene şi aromă de mentă absolut delicios. Încearcă o reţetă simplă. 1.   Se scot seminţele de la cele patru felii de pepene şi apoi pulpa se taie cuburi. 2.   Pepenele se pune într-un vas, se toarnă sucul de lămâie verde, se amestecă şi se dă la rece pentru 15 minute. 3.   Apoi […]

Supă de mazăre de post

Supa de mazăre nu are nevoie de carne ca să fie gustoasă! Uite cum poți prepara una delicioasă, de post: 1. În oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa şi miezul de salată. 2. Se adaugă mazărea şi se toarnă apă clocotită separat. Se lasă la fiert 20 de minute. 3. Se opresc 2-3 linguri […]

Fursecuri nevinovate

Fursecurile nevinovate sunt dietetice, nu conțin zahăr sau făină și necesită doar trei ingrediente ieftine. Uite cum le faci în 20 de minute. 1. Se bat albușurile la mixer până se întăresc bine. 2. Bananele bine pasate se adaugă peste albușuri. 3. La compoziție se adaugă fulgi de cocos până când se întărește. Acestia se […]

Afinată

O afinată foarte gustoasă şi aromată pe care o poate face oricine. Iată reţeta. 1.   Afinele se aleg cu atenţie şi apoi se trec rapid sub un jet de apă rece. Se scutură bine sau chiar se lasă la scurs. 2.   Într-un borcan mare de murături de 5 litri se pune un prim strat de […]

Fructe în sirop de verbină

Fructe în sirop de verbină – un sirop uşor, gustos şi aromat care se face uşor şi repede. Iata reţeta. 1.   Se prepară întâi siropul prin fierberea apei, zahărului şi a frunzelor de verbină. Se lasă la fiert 5 minute, se trage vasul de pe foc şi se lasă aşa pentru 15 minute. 2.   Fructele […]

Dulceaţă de mure

Dulceaţă de mure delicioasă după o reţetă foarte simplă. Iată cea mai rapidă reţetă! 1.   Murele alese şi spălate se pun în cratiţa specială de dulceaţă cu 300 ml apă. Când încep să fiarbă, se trage vasul de pe foc şi se pasează fructele printr-o sită deasă. 2.   După pasare, piureul se cântăreşte şi, pentru […]

Peltea de caise

Peltea de caise – o peltea parfumată şi gustoasă pe care o poate face oricine. Iată o reţetă simplă. 1.   Caisele spălate se desfac în două şi se extrage sâmburele. Apoi, caisele şi sucul de mere se pun la fiert pentru 15 minute. 2.   Într-o strecurătoare fină se aşază o bucată curată de tifon şi […]

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de zmeură – o dulceaţă delicioasă şi parfumată p ecare trebuie să o ai în casă. Iată o reţetă simplă. 1.   Zmeura aleasă şi foarte rapid trecută sub un jet de apă rece se pune într-un vas special de dulceaţă şi se așază la foc mic. 2.   Se lasă 20 de minute şi, când […]

Dovlecei în oţet

Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă! 1.   Dovleceii spălaţi se taie felii care se pun în borcane cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan. Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan. 2.   Se diluează o […]

Zarzavat în sos de roşii

Zarzavat în sos de roşii – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1.   Roşiile foarte bine coapte se taie în două sau în patru şi se pun la fiert. După 15 minute se pasează, iar sucul obţinut se pune din nou la fiert cu sarea. […]