Supă-cremă de morcovi

1. Se spală şi se curăţă morcovii şi celelalte legume, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi un praf de piper. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se verifică dacă au fiert toate legumele, se scot în sită, ceapa se aruncă iar restul se pasează cu […]

Cremă de zahăr ars cu ananas

1. Într-o formă mică de budincă, se amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu 2 linguri de apă şi se lasă pe foc mic până se caramelizează zahărul şi capătă o culoare galben-maronie. Se distribuie pe toată suprafaţa formei şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se bat ouăle cu zahărul rămas şi amidonul, […]

Briză de Hawai

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă cu ajutorul unui blender. Peste ele se toarnă ginul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă într-un pahar şi se ornează cu felii de ananas.

Dulce-acrişor

1. Se unge marginea paharului cu o felie de lămâie şi apoi se înmoaie repede în zahăr pentru a se forma o crustă. 2. Se toarnă coniacul în pahar, se adaugă o felie de lămâie, apoi se umple cu suc de lămâie.

Ciocolată caldă

1. Se taie ciocolata în bucăţi mari şi se topeşte într-o oală. 2. Se adaugă laptele şi se amestecă încontinuu până începe să fiarbă. Se trage deoparte. 3. Gălbenuşul se freacă cu zahărul, se adaugă lapte fierbinte şi se amestecă totul uşor cu telul. 4. Se toarnă în pahare sau în căni şi se pune […]

Un Mojito, vă rog!

Lămâia verde se toacă în cubuleţe mici şi se pune în blender, împreună cu menta şi zahărul brun. Se adaugă vodca şi se mixează bine. Se umple pe trei sferturi un pahar înalt, de tip sondă, cu gheaţă pisată şi se toarnă deasupra amestecul din blen­der. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte […]

Marie Rose

Se amestecă bine toate ingredientele, de preferat într-un shaker. Într-o strecurătoare se pune gheaţă pisată şi se strecoară astfel în pahar amestecul obţinut. Se ornează cu trandafiri din zahăr.

Socată

1. Se pun la fiert apa şi zahărul. După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă sarea de lămâie, se mai lasă câteva minute să clocotească la foc mic, apoi se trage de pe foc. 2. Se spală florile de soc şi se pun şi ele în oală. Se amestecă totul şi se lasă vasul într-un […]

Cocteil de pepeni

1. Se taie pepenele roşu în felii, se scot sâmburii şi se taie miezul cubuleţe. Ceilalţi doi pepeni se taie pe jumătate, se îndepărtează seminţele, se taie în felii, apoi miezul în cubuleţe. 2. Se pun într-un castron bucăţile de pepene roşu, se adaugă 2 linguri de sirop de zahăr şi gheaţă zbrobită şi se […]

Sirop de gutui

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează tot puful. Se spală, se cojesc şi se taie în felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul. 2. Feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr şi se lasă aproxi­mativ […]