Cu putine ingrediente
Red passion
Într-un pahar, se pun câteva cuburi de gheaţă pisate. Deasupra, se adaugă sucul de la două portocale stroarse şi, la final, lichiorul de cireşe. Se decorează cu zahăr pudră, o felie de portocală şi o cireaşă.
Fruits mix
Într-un pahar, tip sondă scos din frigider se pun cuburile de gheaţă, votca şi sucul de la cele două portocale stoarse. Se decorează cu o căpşună, o felie de portocală şi una de lămâie verde.
Ice thunder
Se pasează zmeura până se face spumă. Cuburile de gheaţă se pisează, apoi se pun în pahar. Se adaugă sucul de ananas, iar apoi şi spuma de zmeură. Se decorează cu o cireaşă şi o felie de ananas.
Green Hawaiian
Într-un pahar înalt, se pune lichiorul de curacao, peste care se adaugă câteva cuburi de gheaţă pisate. Se toarnă şi lichiorul de kiwi amestecat în prealabil cu sucul de lămâie. La final, se mai pun alte 3-4 cuburi de gheaţă. Se decorează cu o felie de portocală şi cu o cireaşă.
Leurdă la borcan
Leurda foarte proaspătă se spală frunză cu frunză și se pune la scurs și la uscat. Miezul de nucă se alege bine şi se mărunţeşte cu sucitorul de aluat, cât să nu fie prea mărunt. Leurda uscată foarte bine se taie mărunt și se amestecă bine cu sare grunjoasă și cu miezul de nucă pisat. […]
Urzici cu maioneză
Se aleg urzicile frunză cu frunză. Pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase. Se spală în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită. Se lasă la fiert până sunt gata (sau aproape, după preferința casei) apoi se scurg de apă. Hreanul se dă pe […]
Curacao mix fruit
Se amestecă lichiorul blue curacao cu romul şi cu sucul de măr. Apoi se adaugă cuburi de gheaţă. Înainte de servire, se pun feliuţe de portocală şi cireşe galbene/ corcoduşe.
Cocos delice
Se pun într-un blender crema de nucă de cocos, sucul de lime şi cel de ananas, apoi gheaţa pisată. Compoziţia se distribuie în pahare şi se ornează cu feliuţe de lămâie.
Granizada de zmeură
Se iau zmeura (peste care se presară puţin zahăr, în funcţie de gust) şi cuburile de gheaţă. Se pun într-un mixer şi se amestecă bine. Înainte de servire,se adaugă 0,5 l apă minerală. Băutura se distribuie în 4 pahare şi se adaugă fructe de zmeură. La final se garniseşte cu frunze de mentă.
Lichior de lămâie
Lămâile se storc, iar sucul obţinut se îndulceşte cu zahăr. Se adaugă votca, apoi compoziţia se pune în pahare. Se ornează cu feliuţe de lămâie.