Retete economice
Compot oriental de vişine
Compotul oriental de vişine se face uşor şi are un gust deosebit. Iată cât de simplă e reţeta. 1. Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. 2. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. Apoi se toarnă peste vişine. 3. Borcanele […]
Aperitiv de vişine
Un aperitiv de vişine cu vin roşu, numai bun de servit invitaţilor. Iată cât de uşor se face. 1. Sâmburii de vișine se zdrobesc uşor, cât să se deschidă puţin, şi se pun într-un borcan mare. 2. Se adaugă vinul, frunzele şi zahărul şi se amestecă bine. Se lasă aşa pentru 5 zile, timp în […]
Supă de sfeclă
Supa de sfeclă este o reţetă inedită pe care trebuie să o încerci. Iată cât de uşor se face. 1. Se taie sfecla şi se mixează cu smântâna. 2. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie, sare şi piper. 3. Se adaugă puţin coriandru sau pătrunjel tocat şi se dă la rece pentru 90 de […]
Vinete amalfitane
Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]
Baba ganoush
Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]
Desert cu pere
Un desert dietetic delicios! Prepară şi tu această reţetă cu pere! 1. Perele curaţate de coaja se pun la fiert cu doua cuisoare si apa timp de 10 minute. 2. Între timp, faina se amesteca bine cu uleiul si sarea si apoi se toarna apa, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului. 3. Se […]
Legume la cuptor
Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1. Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2. Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]
Supă cremă de ţelină
1. Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi […]
Garnitură cu spanac
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aceea se scot, se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se curăţă bine frunzele de spanac, se spală şi se opăresc în apă cu puţină sare. Se scoate spanacul apoi într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Se […]
Ciorbă de cartofi cu smântână
1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cartofii şi ardeii cubuleţe, ceapa se toacă solzişori, iar morcovii se rad pe răzătoarea mică. 2. Legumele tăiate se stropesc cu puţin ulei şi se călesc câteva minute, apoi se adaugă cantitatea de apă şi se pun la fiert. 3. Separat, într-un bol, se pun ouăle […]