La vie en rose

Se amestecă separat sucurile cu siropul şi sifonul. Într-un pahar încăpător, umplut cu cuburi de gheaţă, se toarnă amestecul. Se decorează cu o felie de grepfrut.

Ploaie de aprilie

Se amestecă băuturile alcoolice cu sucul de lămâie şi se toarnă într-un pahar înalt, în care ai pus gheaţă pisată în prealabil. Se completează cu băutura carbogazoasă  şi se ornează cu spirale de coajă de lămâie.

Gustul prospeţimii

Se amestecă bine ingredientele, se toarnă întrun pahar înalt, plin cu gheaţă şi se serveşte imediat.

Pure pasion

Se amestecă bine romul cu lichiorul, zeama de lămâie şi gheaţa pisată. Se toarnă amestecul într-o cupă mai mare, se adaugă şampania şi se ornează cu o căpşună proaspătă sau cu o felie de lămâie.

Sweet kiss

Într-un vas, separat, se pisează mai întâi cojile de lămâie cu zahărul. Se adaugă afinata şi sifonul, se amestecă bine cu o lingură. Apoi, se strecoară într-un pahar sondă, în care s-au pus cuburi de gheaţă în prealabil. Se decorează cu o felie de lămâie răsucită.

Vis de primăvară

Într-un pahar lung, cu picior, se pun două cuburi de gheaţă, peste care se toarnă romul, sucul de lămâie şi siropul de mentă. Se amestecă cu o spatulă, apoi se completează cu şampanie rece. Se decorează cu ornamente speciale şi frunze de mentă proaspătă.

Cremă cu turtă dulce şi fructe confiate

1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă, de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc, se amestecă cu mierea de albine şi se lasă să se răcească, minim o oră. 2. […]

Cremă de vanilie cu salată de fructe

1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească. 2. Brânza proaspătă se pasează, […]

Salată cu cremă de budincă şi căpşuni

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Fructele se spală şi se curăţă de coajă sau codiţe […]

Salată cu cremă de budincă şi portocale

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]