Punch de Crăciun

1. Se spală portocala, merele şi rodiile. Portocala se şterge, se dă coaja pe răzătoare şi se taie în felii rotunde. Merele şi rodiile se taie în sferturi. 2. Se toarnă vinul într-o oală. Se adaugă fructele, zahărul, perele uscate şi coaja rasă de portocală. Cuişoarele, anasonul, chimenul şi batonul de vanilie se pun într-un […]

Vin fiert cu mandarine şi portocale

1. Se spală portocala cu apă caldă, se lasă la uscat pe un prosop şi se taie în 8 felii egale. În coaja fiecăreia se pun cuişoare. 2. Mandarinele se curăţă şi se desfac în felii. Se pun într-o oală feliile de portocală şi cele de man­darină, zahărul, cuişoarele, sucul de portocale, vinul şi romul […]

Digestiv răcoritor

Lămâile verzi se taie în felii subţiri şi se pun într‑un vas încăpător. Se toarnă deasupra limona­da, biterul şi vodca, se amestecă bine şi se bagă la congelator 30 de minute. Se serveşte, câte 100 ml la porţie, în pahare de vin sau de whisky, cu multă gheaţă, ornat cu felii de lămâie şi frunzuliţe […]

Ploaie de vară

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]

Pădurea fermecată

1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Raza soarelui

1. Se spală pepenii galbeni şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. Dacă nu ai, poţi folosi o lin­gură sau un cuţit. Miezul tăiat se pune apoi înapoi în scobitura formată. 2. Piersicile se spală şi se […]

Cremă de ciocolată cu zmeură

1. Zmeura se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Ciocolata rasă şi cafeaua se pun într-un ibric şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă, până se topeşte toată ciocolata. 2. Separat, într-un alt vas se bat la bain marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul tos. Când crema […]

Cremă de căpşuni cu migdale

1.Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg câteva pentru ornat şi se pun deoparte, iar restul se taie în sferturi şi se presară cu două linguri de zahăr. Se pasează puţin cu furculiţa, apoi se mixează până se obţine un piure. Gelatina se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă. 2.Laptele se […]

Spumă de căpşuni

1.Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare,până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel. 2.Separat,într-un alt castron,sepun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul […]

Desert răcoros cu coacăze şi vişine

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează. 2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi […]