Ardei copti umpluti

Iti plac ardeii la nebunie, indiferent in ce reteta s-ar regasi? Ei bine, preparatul asta inglobeaza doua retete, caci acesti ardei umpluti au si aroma distincta a ardeilor copti.

Gulas in paine

Ai pofta de o bunatate traditionala, pe care sa o mananci pe saturate? Varianta asta de gulas se serveste direct din paine!

Eclere cu ness

Le iubesti pe cele de cumparat, de la cofetarie? Atunci sigur vei adora eclerele astea cu ness, caci le poti prepara cand vrei tu, cat de dulci le vrei si stii sigur ca le mananci proaspete!

Papricas de pui

Serveste un pranz generos si suculent, exact asa cum l-ai manca in Ardeal. Papricasul de pui e gata in mai putin de o ora si se serveste traditional cu taitei de casa, dar merge de minune si cu mamaliguta.

Tochitura de porc

Ai pofta de preparate traditionale, din bucataria romaneasca? Atunci e musai sa faci o tochitura de porc, dupa reteta noastra. Garantam ca o vei repeta, dar ideal e sa nu abuzezi, caci nu-i cel mai sanatos fel de mancare.

Gris cu lapte

Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!

Magiun de prune fara zahar

Magiunul de prune este delicios, insa daca il mananci fara zahar este cu atat mai bun! Variantele fara zahar din comert sunt foarte bune, insa sunt mult mai scumpe decat cat ai cheltui pentru a-l face in casa. Unde mai pui ca obtii 4-5 borcane, pe care apoi le poti imparti cu cei dragi!

Salata de vinete

O reteta clasica, pe care fiecare gospodina ar trebui sa o poata gati fara sa intampine probleme. Salata de vinete e un aperitiv racoritor si binevenit, mai ales in zilele calduroase de vara.

Beignets (Gogosi frantuzesti)

Beignets este denumirea frantuzeasca pentru clasicele gogosi simple, servite cu zahar imediat ce sunt preparate. Reteta de gogosi frantuzesti a fost trimisa de Dumitra Lazar, din Bucuresti.

Saratele cu branza

Traditionale, asa cum le mancam in copilarie, la bunici, asa iti ies saratelele astea fragede si aromate. Reteta de saratele cu branza a fost trimisa de Constantina Tudor, din Calarasi.