Savarine

Nu intotdeauna prajiturile de cofetarie pot fi gasite proaspete. Pentru astfel de situatii, iata o reteta de savarine numai buna sa-ti potoleasca pofta. Reteta trimisa de Nadia Budur, din Braila.

Prajitura Alba ca Zapada cu crema de lamaie

Sigur ai auzit de, sau chiar ai mancat pana acum, prajitura Alba ca Zapada. Ei bine, iata cum o poti prepara pentru a obtine un desert delicios, cu crema de lamaie.    

Salam de biscuiti de post

In perioadele in care nu mananci de dulce, dar ai pofta de ceva dulce, incearca o reteta traditionala: salam de biscuiti de post.

Ardei capia in otet

Salata de ardei merge de minune langa preparatele din carne, mai ales langa cele mai grele, de Sarbatori. Pune ardei capia in otet la borcane inca din toamna, si bucura-te de ei pana in primavara.

Varzari

Invata sa faci pateuri traditional romanesti, pline cu varza calita gustoasa, intr-un cuvant: varzari.

Ciorba de legume

In perioada postului, sau daca urmezi un regim restrictiv, ti-ar prinde foarte bine o portie de ciorba de legume. E plina de nutrienti, saraca in calorii si delicioasa.

Lapte de pasare

O reteta foarte usoara si populara printre romani, dar care isi are originile in bucataria frantuzeasca: lapte de pasare, sau île flottante, e un desert usor si cremos, pe care il faci in 30 de minute.

Dulceata de gutui

Mic dejun, gustare sau desert: o felie de paine cu dulceata de gutui se poate servi cand vrei tu. Daca urmezi aceasta reteta, vei obtine 3-4 borcane de 370 ml de dulceata de gutui.

Dulceata de pere

Parfumul si gustul bogat al perelor bine coapte te insoteste si in iarna, daca le pui la borcan. Urmand aceasta reteta, vei obtine 4 borcane de 370 ml de dulceata de pere.

Gem de zmeura

In numai 30 de minute si din 3 ingrediente, obtii un gem de zmeura delicios si aromat, de care sa te poti bucura pe perioada iernii. Urmand reteta, obtii 4 borcane de gem de zmeura.