Galusti cu prune

Un desert delicios, dominat de gustul dulce-acrisor si aromat al prunelor coapte. Reteta de galusti cu prune este economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari aproximativ 2 lei.

Varza cu ciuperci

O reteta usoara si consistenta in acelasi timp, compusa dintr-un amestec variat de legume. Varza cu ciuperci se poate servi cu mamaliga, este economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari doar 2.75 lei.

Chiftele de peste

Pentru gospodinele incepatoare aceasta reteta este ideala, pentru ca le arata pas cu pas cum se fac chiftelutele de peste.

Supa-crema de morcovi

O supa gustoasa, care este foarte sanatoasa multumita vitaminelor din morcovi, si care se face intr-un timp foarte scurt.

Amandina

Printre cele mai clasice si renumite prajituri romanesti, amandina e de departe preferata multora dintre noi, a iubitorilor de ciocolata cu precadere. Reteta de amandina trimisa de Glencora Ceteri.

Cozonac (Potica)

Aceasta reteta de cozonac este una slovena, insa in mare parte este similara cu cele traditional romanesti, pentru cozonacul autohton. Cozonacul, numit potica in slovena, merita incercat ca reteta alternativa in zilele de sarbatoare.

Coltunasi de Idria

O reteta de coltunasi aperitiv putin diferita de cele romanesti si care poate fi servita sub forma de gustare, aperitiv sau, de ce nu, ca si garnitura. Reteta de coltunasi de Idria este parte din bucataria slovena si provine din regiunea Žlikrofi.

Gogosi vesele

O reteta clasica de gogosi, ce poate fi transformata cu putina imaginatie si cu decoratiuni intr-o reteta de gogosi vesele, ideale pentru o petrecere pentru copii.

Chifle cu ciocolata

Chiflele cu ciocolata sunt absolut delicioase. Pot fi mancate simple sau cu lapte si completeaza cu succes un meniu de sarbatoare.

Supa de linte

O reteta usoara, sanatoasa si recomandata mai ales in alimentatia persoanelor care sufera de diabet. Tineti insa cont de faptul ca daca adaugati si orez, trebuie scazut din cantitatea de glucide a zilei in care consumati supa de linte.