Retete traditionale
Paine pufoasa cu malai
Cand vrei sa mai scapi de painea congelata, plina de aditivi, pe care o poti cumpara din comert, pregateste o paine pufoasa cu malai, aurie si cu o crusta crocanta. Garantat te vei simti de parca ai fi in vacanta la bunici, pe vremea cand bunicile pregateau paine frecvent!
Iahnie de fasole tradiţionala – Reteta de post
Post, toamna, primavara, indiferent cand poftesti la o iahnie de fasole, o poti savura RAPID, in maxim 30 de minute. Cu reteta asta, nu mai stai sa fierbi fasolea in 3 ape, sa o lasi peste noapte, ci e suficient sa ai 2 conserve mari de fasole prefiarta. Crede-ma, iese la fel de buna, fara […]
Pilaf de orez cu legume – Reteta de pilaf taranesc
Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume, cel traditional romanesc, are ceva aparte, care-l face cremos si numai bun de mancat chiar si ca atare! Il poti pregati cand e post si servi apoi alaturi de o salata de varza rapida, sau il poti prepara pentru a-l servi langa un preparat din […]
Cum pui sfecla rosie la murat – Sfecla in otet
Iubesti gustul sfeclei murate alaturi de preparatele de post, din iarna sau chiar langa o friptura suculenta? Pregateste-o inca din toamna. Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort, pentru cele mai bune muraturi, gata de savurat iarna.
Zacusca de fasole
Cu pregatirile de toamna in toi, te-ai gandit sa pui si niste zacusca de fasole la borcane? E delicioasa, iar dupa reteta asta ce nu presupune fasole boabe uscata, pe care trebuie sa stai sa o fierbi de la 0, scapi rapid si eficient!
Prajitura Tosca cu vanilie si ciocolata
Ai pofta de un dulce mai aparte? Incearca un desert cremos si cu gust bogat, prajitura Tosca, pregatita cu crema de vanilie si ciocolata, ambele pe un strat generos de bezea aromata cu cocos si mac.
Cum pui pepeni la murat in saramura
Vrei sa duci pepeni cu tine si in iarna? Ii poti pastra in camara taman bine, dar nu vor mai fi un desert gustos, ci o garnitura delicioasa, langa o friptura suculenta! Uite cum pui pepeni la murat in saramura pentru iarna, in cativa pasi simpli!
Galuste cu caise
Desert sau gustare, depinde cand le servesti: nu trebuie sa lasi vara sa treaca fara sa incerci si niste galuste cu caise delicioase, similare cu faimoasele galuse cu prune, poate ceva mai acrisoare, in functie de caisele pe care le gasesti.
Paine cu bere, fara framantare
Dintr-0 mana de ingrediente simple si unul neobisnuit obtii o paine de casa pufoasa si aromata. Dupa ce incerci reteta asta de paine cu bere fara framantare, nu vei mai dori sa o cumperi!
Prajitura de casa cu branza de vaci si caise
E racoritoare, bogata in fructe si suficient de satioasa incat sa-ti tina si de foame, daca o servesti ca pe o gustare! Prajitura de casa cu branza de vaci si caise se prepara usor de catre oricine, indiferent de nivelul de experienta in bucatarie si e un deliciu de vara pe care trebuie sa il […]