Supa săracului

Supa săracului este delicioasă, săracă în calorii și foarte ieftină.  În plus, se face rapid și este bogată în nutrienți. Vezi de ce ai nevoie, pentru a o prepara. Pune carnea la fiert, iar când dă în clocot, pune și legumele. Lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră, la foc mic. Adaugă sare și […]

Tăieţei de casă

Învaţă chiar acum să prepari tăieţei de casă cu ou, fragezi şi gustoşi. Vezi reţeta simplă şi nu vei mai cumpăra niciodată tăieţei din comerţ. Mod de preparare: Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să […]

Prăjiturele “nuci”

Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele “nuci”. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi […]

Coliva tradiţională

Nu trebuie să faci colivă doar pentru un parastas. Coliva tradiţională este un desert gustos, de post, care poate face deliciul oricui iubeşte cerealele şi nucile. Mod de preparare: Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (faţă de orez, pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă […]

Tort salam de biscuiți

Tortul din salam de biscuiți este probabil cel mai simplu tort. Oricine îl poate face după această rețetă rapidă și ieftină. 1. Se amestecă smântâna și untul și se țin la foc mic, amestecând continuu, până se topește complet untul și începe să clocotească ușor. 2. Se adaugă ciocolată ruptă în bucăți mici și se […]

Colțunași cu vișine

Colțunașii cu vișine se fac repede, din puține ingrediente și sunt absolut delicioși. Să vedem o rețetă simplă. 1. Vişinele decongelate se pun într-o sită să se scurgă bine. 2. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi cu ouăle. Se adaugă încet apa, amestecând şi formând aluatul. Pe masa de lucru se frământă un pic […]

Minciunele

Minciunele – desertul copilăriei, după o rețetă simplă, ieftină și cu puține ingrediente.  1. Făina se amestecă cu sarea şi apoi se cerne într-un castron. 2. Se face un gol la mijloc unde se pun ouăle, ambele tipuri de zahăr şi apa. Se amestecă bine şi se frământă un aluat nu foarte tare care se lasă să […]

Ciulama de ciuperci champignon

Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă! 1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă. 2. Între timp, restul untului […]

Fasole în bol de pâine

Fasolea în bol de pâine este una din mâncărurile tradiționale pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le facă. Rețeta e simplă și rapidă. 1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, după care se căleşte într-o oală. 2. Se curăţă şi morcovul şi gogoşarul, se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să se […]

Covrigi de Buzău

Învaţă cum să faci acasă la tine covrigi de Buzau, delicioşi simpli, cu ceai sau la cafea, după o reţetă rapidă şi uşor de reprodus. Mod de preparare: Se amestecă 100 de grame de făină cu 100 ml apa, drojdie şi zahărul şi se lasă la dospit circa o jumătate de oră. Se adaugă restul […]