Retete traditionale
Pilaf sârbesc cu fasole verde
Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă. 1. Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii […]
Zacuscă de fasole
O zacuscă de fasole ca la mama acasă, după o reţetă foarte simplă. Încerci şi tu? 1. Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat. 2. Ceapa se curăţă şi se […]
Cozonac trandafir cu stafide
Cozonac trandafir cu stafide – binevenit dacă te-ai plictisit de cozonacul clasic. Se face uşor, după o reţetă rapidă. 1. Se cerne făina de două-trei ori, laptele se încălzeşte puţin, se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi coaja de lămâie şi de portocală. 2. Ouăle se bat cu praful de sare. Stafidele […]
Chişcă moldovenească
Chişcă moldovenească delicioasă după o reţetă simplă. Încearcă şi tu! 1. Se curăţă temeinic intestinul de grăsimi, după care se spală în mai multe ape, se freacă bine cu mălai, apoi se bagă în apă rece până nu mai are niciun miros. 2. Separat, se dă carnea prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt […]
Sarmale de pui în frunze de viţă
Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac! 1. Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. 2. Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare […]
Sarmale de vită
Sarmalele de vită sunt mail slabe şi mai gustoase. Încearcă această reţetă simplă! 1. Ceapa tocată şi orezul se pun pe foc şi se lasă aproximativ 10 minute, cât să se umfle orezul. Se amestecă apoi cu carnea tocată, se frământă un pic şi se adaugă 100 ml apă. Se lasă amestecul să stea aşa […]
Sarmale de porc
Sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă! 1. Varza se pune la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră. 2. Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, […]
Tobă de porc
O reţetă tradiţională de tobă de porc care se face foarte repede şi e foarte gustoasă. Iată reţeta! 1. Tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de […]
Cârnaţi de oaie
Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi. 1. Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător. 2. Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi […]
Cârnaţi albi
Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1. Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2. Carnea foarte rece se trece prin […]