Retete traditionale
Sarmale vegetale care nu îngraşă
Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor. Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată […]
Chişcă cu hrişcă (caltaboş)
Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1. Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2. După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3. Între timp, se […]
Musaca dobrogeană
Ai mâncat până acum musaca așa cum o prepar dobrogenii? Vezi rețeta mai jos! 1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. 2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. […]
Șuberek cum numai în Dobrogea se face
De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]
Ciorbă din coaste de porc
O ciorbă din coaste de porc foarte gustoasă şi uşor de făcut. Vezi reţeta. 1. Coastele tăiate și spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras. 2. După ce costiţele sunt aproape fierte, […]
Papanaşi cu fructe
Papanaşi cu fructe delicioşi şi foarte aspectuoşi. Sunt uşor de făcut şi trebuie să-i încerci. Iată reţeta. 1. Într-un castron se fărâmiţează brânza cu furculiţa şi apoi se adaugă oul. 2. Se amestecă bine şi se pune apoi făina. Se amestecă din nou foarte bine pentru a obţine o pastă potrivit de tare. 3. Se […]
Cremă catalană
Crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă: 1. Se pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul. 2. Se toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu […]
Pastramă de vită
Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două […]
Pască cu brânza şi smântâna
Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]
Cotlete de miel pane
Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]