Retete traditionale
Alba ca Zapada
Învaţă să prepari o prăjitură Albă ca Zăpada cu lămâie aromată și foarte gustoasă. 1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult. 2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale […]
Chiftele la cuptor
Prepară chiftelele la cuptor ca să le faci mai dietetice şi mai blânde cu stomacul tău. Iată reţeta! 1. Carnea macra se toaca de doua ori prin masina de tocat si apoi se framânta cu doua linguri de apa. 2. Se adauga oul si faina si se potriveste gustul de ceapa si usturoi care, sub […]
Drob de post
Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului “adevărat”. 1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine. 2. Se toaca ceapa si usturoiul […]
Drob în foietaj
Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! 1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu […]
Plăcintă cu cartofi
Ai făcut vreodată plăcintă cu cartofi? Dacă nu, acum e momentul să încerci după această reţetă simplă şi rapidă. 1. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Între timp, în două linguri de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte uşor cât să se înmoaie. […]
Chiftele cu sos alb
Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]
Tartă de praz cu morcovi
O tartă delicioasă şi unde mai pui că-i şi sănătoasă! Cum să faci şi tu tartă de praz cu morcovi: 1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine. 2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă […]
Praz pane
Dacă poţi mânca dovlecei pane, de ce să nu poţi mânca şi praz pane? Uşor de făcut, rapid şi foarte gustos, cu iz de toamnă: 1. Prazul se curăţă, se taie bucăţi mari şi se fierbe 10 minute în apă cu un praf de sare. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. 2. Făina, […]
Supă-cremă de praz
Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]
Brioşe uşoare cu iaurt
Învaţă să prepari singură brioşe după această reţetă simplă. Brioşele cu iaurt sunt uşoare, gustoase şi se fac rapid. 1. Se pune iaurtul într-un vas încapator si apoi se adauga în ordine urmatoarele ingrediente: zaharul, ouale, faina, praful de copt, uleiul, smântâna si nucile macinate. 2. Se amesteca bine timp de 5 minute pentru ca […]