Fursecuri piersici umplute

Vrei sa pregatesti niste fursecuri pentru invitatii tai? Surprinde-i cu niste piersici umplute si trezeste-le amintiri din copilarie, din vremea in care aceste fursecuri erau tare populare prin cofetarii.

Cele mai pufoase gogosi

Asa pregatesti cele mai pufoase gogosi din cate ai mancat. Urmeaza reteta si foloseste acest truc inedit pentru a obtine gogosi pufoase, pe care le poti servi simple, cu zahar pudra, sau umplute ulterior cu ciocolata sau gem.

Dovleac umplut cu carne si orez

Cauti ceva inedit? Pregateste un dovleac umplut cu carne si orez! Credeai ca doar cu ardei se poate? Nu, nu! Cu acelasi tip de compozitie merge de minune si sa umpli un dovleac.  

Orez cu prune

Preparatul asta e tare greu de catalogat. Nu poti spune clar „da, e garnitura”, pentru ca orezul cu prune e usor dulceag. Insa nu-i nici desert, ca nu e atat de dulce incat sa-l consideri de servit dupa masa principala. Ce e cert? E un deliciu de post pe care trebuie sa-l incerci!

Ardei umpluti de post

Doar pentru ca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa. Uite cat de usor e sa prepari niste ardei umpluti de post, dupa o reteta care nu are cum sa dea gres.

Coliva traditionala din arpacas

Nu exista Sambata Mortilor fara un platou de coliva traditionala, pentru a-i putea pomeni pe cei dragi, plecati dintre noi. Iata o reteta cu un succes garantat, pentru cea mai buna coliva pe care o poti face.

Cele mai fragede cornulete cu gem si nuca

Fara drojdie, fara praf de copt, din doar 4 ingrediente faci aluatul. Incearca cele mai fragede cornulete cu gem si nuca, simple si usoare.

Negresa de post

Tii post dar ai pofta de dulce? Pregateste o negresa de post dupa o reteta traditionala simpla, cu ingrediente ieftine pe care probabil le ai deja.

Saleuri cu chimen si cascaval

Fragede, aromate si foarte gustoase, mancate proaspete sau chiar calde, sunt delicioase. Prepara o gustare sarata traditionala: saleuri cu chimen si cascaval.

Tocana de legume pentru iarna

Ai crede ca e zacusca, dar nu e. Reteta asta este pentru o tocana de legume de pus la pastrare pentru iarna. Cand vine frigul si tii post, atunci e momentul perfect sa deschizi un borcan si sa o intinzi pe paine. E atat de simplu!