În perioada verii foarte multă lume alege să se relaxeze la un grătar în natură. Această activitate este foarte plăcută deoarece te bucuri atât de mâncare gustoasă, cât și de timp de calitate alături de cei dragi. Bineînțeles, pentru a putea avea parte de o experiență plăcută nu trebuie să îți lipsească nimic. Mai jos vei găsi absolut tot ceea ce este necesar pentru a putea face un grătar perfect în natură.
Ce ustensile și utilaje se potrivesc pentru organizarea unui grătar
Ustensilele la un grătar sunt foarte importante deoarece acestea ajută la prepararea mâncării. În primul rând, vei avea nevoie de un set de ustensile printre care se numără și spatulă, clește, furculiță de grătar, perie, cuțit de grătar, perie de sârmă și frigărui.
Tigăi și vase potrivite pentru grătar
La RoseHome găsești o varietate de tigăi și vase potrivite pentru grătar. Pentru servire poți folosi tigăile din colecția Vintage Steel, fabricate din oțel inoxidabil și potrivite pentru grătar. Colecția deține mai multe piese de culoare gri și negru.
De asemenea, potrivite pentru un grătar în natură sunt și platourile de lemn. Acestea oferă posibilitatea de a pune mai multe preparate culinare în același loc, iar lumea să se servească de acolo. Se pot utiliza și tigăi din fontă deoarece sunt rezistente la temperaturi foarte ridicate, mâncarea nu se lipește și nu sunt greu de curățat la sfârșit.
Alimente și carne proaspătă
La grătar există posibilitatea de a găti mai multe alimente, din pui, vită, pește sau porc. De asemenea, se pot face la grătar și legume precum dovlecei, vinete sau brânză. Acestea se aleg în funcție de preferințe.
Printre cele mai populare cărnuri la grătar sunt frigăruile, burgerii, pulpele și pieptul de pui, cotletul de porc, ceafa de porc, micii, brânză Halloumi și peștele.
Farfurii și tacâmuri
Servirea preparatelor culinare este foarte importantă. Farfuria în care este așezată mâncarea joacă un rol foarte important în impactul vizual pe care îl avem deoarece acesta este primul contact cu preparatul.
La un grătar se pot folosi atât colecții de veselă fabricate din porțelan sau ceramică, cât și farfurii din materiale precum melamină sau email.
Vasele emailate sunt confecționate din inox și acoperite cu un strat de email ce protejează alimentele de contactul direct cu metalul. Sunt foarte durabile datorită materialului din care sunt fabricate.
Sfaturi pentru grătar
Îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a avea parte de o experiență plăcută la grătarul în natură.
În primul rând, grătarul trebuie curățat foarte bine înainte de a pune alimentele pe el, iar un mod eficient este de a tăia o ceapă în două și a curăța grătarul cu ea.
Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a oferi un gust impresionant cărnii este de a o marina. Într-un bol se prepară sosul din ulei de măsline, sare, piper, boia afumată, usturoi, vin alb, busuioc și rozmarin, iar carnea se lasă la marinat o zi.
Carnea se face cel mai bine dacă este tăiată în felii subțiri și bătută cu ciocanul pentru bătut carne.
Condimentele care nu trebuie să lipsească de la un grătar sunt sarea, uleiul de măsline, usturoiul verde, piperul și sucul de lămâie.
Dacă pregătești totul înainte cu o seară, carnea va fi mult mai aromată. Vasul cu mirodenii și carne se ține acoperit la frigider peste noapte.
La RoseHome găsești o varietate de produse pentru prezentarea și servirea preparatelor culinare potrivite pentru un grătar în natură. Toate articolele sunt confecționate doar din materiale de calitate și aparțin doar unor branduri de top.