Piureul de cartofi nu este o provocare pentru majoritatea dintre noi, fiind chiar simplu  si rapid de facut. Pentru cei care vor insa sa obtina piureul perfect, iata cateva sfaturi ce pot fi de ajutor.

Cum obtii piureul perfect

1. Nu orice cartofi sunt potriviti pentru piure. Cartofii rosii sau cei noi nu sunt tocmai potriviti pentru piure, in schimb cei albi sunt perfecti.
2. Taie cartofii cat mai apropiati ca marime. Daca bucatile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe in timpi diferiti si vei obtine un piure cu cocoloase.
3. Laptele pe care il adaugi la final, cand pasezi piureul, trebuie sa fie caldut, iar untul trebuie sa fie moale. In caz contrar, temperatura cartofilor scade, iar untul, daca este de la frigider, l-ai „alerga” prin cratita pentru a il strivi.
4. Cartofii sunt numai buni de piure atunci cand furculita intra cu foarte mare usurinta in ei. Ca o regula generala, este mai de preferat sa fiarba mai mult decat prea putin.
5. Chiar daca faci piure in perioada postului, nu inseamna ca nu iti poate iesi la fel de cremos. Inlocuieste laptele cu o cana de apa in care au fiert cartofii, iar untul cu margarina sau 2-3 linguri de ulei incalzite.
6. Incearca sa faci piure exact atat cat mananci, caci isi schimba gustul odata lasat la frigider. In general, pentru 2 portii de piure 4 cartofi de dimensiuni medii sunt suficienti.
7. Daca totusi iti ramane piure il poti folosi pentru a prepara o gustare delicioasa si rapida, bulete de cartofi.